Administrators Administrator Posted November 12, 2024 Administrators Share Posted November 12, 2024 Arkadaşlar merhaba, Vize sınavları sonrası durumu, kağıtları okumamışken, her sene her zaman olduğu gibi yine merak ediyorum. Sınavımızı nasıl buldunuz? Her soruda teknik bir detay muhakkak vardı? Bunlara hakim misiniz? Soru çözümlerini ekledim, sizlerin çözümleri eklediklerim ile %100 aynı olmak zorunda kesinlikle değil. Sizin en çok zorlandığınız ya da görece daha kısa sürede tamamladığınız soru hangisiydi? Ödevlerin faydası muhakkak olmuştur, görüşleriniz nasıl? Fikirlerinizi paylaşabilir misiniz? Duymak isterim, bundan memnun olurum sizlere zahmet. 9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Efe Aksu Posted November 12, 2024 Share Posted November 12, 2024 Önceki seneye göre gayet kolay ve yerinde bir sınavdı. Bazı ödevler sınavla tamamen bağımlı olsa da diğer ödevler sınavdan bağımsız kendimizi geliştirmek adına güzeldi. Bana eşkenar dörtgen sorusu zor gelmişti ama o benim eksikliğimden kaynaklıydı. Dersleri ve ödevleri takip etmiş herhangi birisi kesinlikle yüksek not alacaktır 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hasan Hüseyin Han Posted November 12, 2024 Share Posted November 12, 2024 3. soruda, 2. soruda olduğu gibi örnek bir çıktı olsa güzel olurdu. 3. soruyu kafamda pek canlandıramadım maalesef. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nadire Kopar Posted November 12, 2024 Share Posted November 12, 2024 Hocam , simdi tembel öğrenci her sınav çıkışı kolaydı der , çünkü hedefi düşüktür ya , bu yüzden benim bu yorumum belki biraz buna benzeyecek , ama bence sınav en azından benim beklediğim kadar zor değildi . Sanki son iki soruyu bir yerlerde görmüştüm, ama maalesef incelememistim . Bu yüzden belki zamanında çalışmış, sizin paylaştığınız kodları incelemiş olanlar sınavı güzel atlatmistir. Ben verdiğiniz ödevlerin özet kısımlarını yaptığım için, bu kısımların faydasını kesinlikle gördüm. En azından uygulama pratiğim yoksa da teorik olarak konuları biliyordum.Bir tek şunu eklemem gerekiyor, eger diğer uygulama ödevleri, en azından bazen , daha ileri bilgilerden değil de , gördüğümüz yerlerin uygulaması olsaydı, benim için daha verimli olacaktı. Sizin verdiğiniz uygulama ödevleri , araştıran insan olmak açısından çok önemli ve yararlı, ama bunun için, benim açımdan daha uzun bir süreye ihtiyaç var . 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sude Nur Özkan Posted November 12, 2024 Share Posted November 12, 2024 Öncelikle sınav hakkındaki fikirlerimize verdiğiniz değer için kendi adıma teşekkür ederim hocam. Sınav benim açımdan beklediğim kadar zor değildi(en azından ortalıkta dolaşan çok zor söylemlerinin kuru latifelerden ibaret olduğunu anlamış olduk). Evet hiç bir sorum tam olmasa da neyi öğrendiğimi/öğrenmem gerektiğini anlamam için çok güzel bir fırsat oldu. Sizin hazırladığınız ilk sınav olması bakımından sizin soru tarzınızı da öğrenmiş olduk. Sınavın zorluk derecesi bence ortaydı internette bulabileceğimiz tarzda, karşımıza çıkan örneklerdi(en azından ikinci soru). Ödevler bana fonksiyonları kullanmam konusunda çok yardımcı oldu veya noktalama işaretlerini unutmama konusunda oldukça fayda sağladı. Genel olarak mantığı anlaşıldığı sürece ve bol bol örnek çözldüğü sürece yapılabilecek sorular olduğunu söyleyebilirim. İyi akşamlar dilerim... 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rumeysa Kocabaş Posted November 12, 2024 Share Posted November 12, 2024 Gerçekten de aşırı zor olacak diyerek bizim modumuzu düşürmüşlerdi ve söylemlerinden ötürü sağda solda gördüğümüz basit pratikler sanki işimize yaramayacak gibi gelmişti. Bu nedenle aslında temel taşlar olan bu örnekleri hep pas geçtik. Diğer kurumların kulvarındaki gibi basit ve bilsek de bizlere bir şeyler katmayacak, bizlere feedback sağlamayacak bir sınav değildi. Bizler kuru laflarla modumuzu düşürmeyip pratiklere asılsaydık verdiğiniz eğitimin hakkını verebilirdik bu sınav adına. Teşekkür ederiz, selamlar hocam. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Durmuş Kaan Zıvalı Posted November 12, 2024 Share Posted November 12, 2024 Geçen seneye göre daha kolay bir sınavdı. 3. sorunun bir benzerini geçen senede sormuştunuz. Maalesef dizi vs. olmadığı için pek gözümde canlandıramadım gidiş yollarını.2. soru eğer o problemi iyi analiz ederseniz kolay Printf(" "); bunu unuttuğum için tam doğru kod kısmını yazamadım.1.soru güzel ve kolay bir soruydu. Bence genel olarak ortalama seviye bir sınavdı derse çalışan algoritma örnekleri bakan bir öğrenci yapabileceği bir sınavdı. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muhammed Enes Sırmabıyıklı Posted November 12, 2024 Share Posted November 12, 2024 Sağdan soldan çıkan dedikoduları gerçekten çok takmamak gerekiyormuş. Örnekleri iyice analiz ettiğimizde gayet yapılabilecek bir sınavdı benim neznimde 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alper Taha Yıldırım Posted November 12, 2024 Share Posted November 12, 2024 2 hours ago, Administrator said: Arkadaşlar merhaba, Vize sınavları sonrası durumu, kağıtları okumamışken, her sene her zaman olduğu gibi yine merak ediyorum. Sınavımızı nasıl buldunuz? Her soruda teknik bir detay muhakkak vardı? Bunlara hakim misiniz? Soru çözümlerini ekledim, sizlerin çözümleri eklediklerim ile %100 aynı olmak zorunda kesinlikle değil. Sizin en çok zorlandığınız ya da görece daha kısa sürede tamamladığınız soru hangisiydi? Ödevlerin faydası muhakkak olmuştur, görüşleriniz nasıl? Fikirlerinizi paylaşabilir misiniz? Duymak isterim, bundan memnun olurum Sınav tam kıvamında ve verimli bir sınavdı. İlk soru fonksiyonlara parçalama mantığını oturtmak ve sadece tek bir işlem yaptırmak için oldukça güzel bir soruydu. İkinci soru, ilk soruya göre kendi fikrimce daha zordu. Zaman ve hafıza karmaşıklığı açısından biraz daha iyi ve optimize bir kod yazabilirdim ama algoritma açısından çok iyi bir örnekti. Üçüncü soruda ise aklıma direkt diziler ile çözmek geldi ama diziler kullanılamayacağı için alternatif yolları düşünmek gerekiyor, kısa ama zor bir kod geldi bana en azından sınav anında alternatif çözüm düşünmek açısından. Ama iyi bir soruydu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ömer Faruk Gökkaya Posted November 12, 2024 Share Posted November 12, 2024 Akademik hayatımdaki ilk 0'ımı ya da ilk 30'umu alacağım. Düşüncesi bile heyecanlandırıyor 😄 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emirhan Gökçe Posted November 12, 2024 Share Posted November 12, 2024 Sınav orta halli yerinde bir sınavdı. Çok zor ya da çok kolay demek tamamen kişinin çalışmasına bağlı. 2. soru aslında zor olmasa da dikkatsizliğime geldi ve azalan artan şekilde yapmış olsam da soldan boşluk bırakmayı o an unuttum. 3. soruda math kütüphanesini kullanamadığım için üs alma işleminde biraz kafam karıştı lakin buna benzer bir şeyin binary halini daha önce yapıp sınav anında yapamadığım için biraz üzüntü var elbet. Algoritma ve döngülere düzgün bir şekilde çalışan birinin yüksek alacağı kesin. Finalde daha iyi bir şekilde görüşmek üzere🫡 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Supers 🥇 Atilla Basut 🥇 Posted November 12, 2024 Supers Share Posted November 12, 2024 Sınav temel bilginin yanında düşünme eylemi ile harmanlanmış gayet orta halli bir sınavdı. Birinci ve ikinci soruya çoğu kişinin bir hâkimiyeti olduğunu duydum keza benim içinde öyleydi. Fakat üçüncü soru ilk defa karşılaştığım algoritmasını kurmakta zorluk çektiğim ve sonunda tamamen kuramadığım bir soruydu, siz paylaştıktan sonra inceledim ve çok basit bir mantığı olmasa da programlama üzerinde biraz vakit geçirmiş biri için alternatif yollar deneyerek çözülebilen bir soru olduğunu farkettim. Aynı zamanda ortalıkta dolaşan hurafelere de benim adıma güzel bir cevap niteliğindeydi. Selamlar ve kolaylık dilerim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alper Mandal Posted November 12, 2024 Share Posted November 12, 2024 sorular zorluk açısından orta seviyeydi bana kalırsa sadece sorularda istenen şeylerden birer örnek çıktı olabilirdi anlamakta biraz zorluk çektim. Birde sorulardan değil ama kağıt üzerinden yapılmasından kaynaklı algoritma yazarken önceki adımda bir şey değiştirmek istediğimde çok fazla vakit kaybettiriyordu. Onun dışında güzeldi ellerinize sağlık hocam. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Göktuğ Ferdi Uylaş Posted November 12, 2024 Share Posted November 12, 2024 Hocam sınav kaliteli sorular barındırıyordu. En çok 3.soru zorladı hatta 3.soruya o kadar kafa yordum ki süre bitmiş 1.soru eksik kaldı 🙂 Düzenli Çalışanın rahat geçebileceği sınavdı. En azından eksiklerimizi görme imkanı tanıdı. Random komutunu sormamanız şaşırttı hocam herkes onu sorar diyordu büyük şaşırmıştım sınav esnasında 😄 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Supers 🥇 Çağrı Kaan Yanık 🥇 Posted November 18, 2024 Supers Share Posted November 18, 2024 Sınav bence kaliteli sorulardan oluşuyordu 1. ve 2. sorularda bir şeyler yapabilmiş olsam da 3. soruda yanlış bir mantık üretmişim ama verilen problemi yine de bir şekilde çözmeye çalıştım. Sınav esnasında bildiğim şeyi unutmuşum diyebiliriz 3. soru için. Onun dışında bence sıkı çalışma ile yapılabilecek bir sınavdı. Umarım herkes gönlüne göre bir not alır. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts