Jump to content

Birlikte varız

Recommended Posts

• Supers

Yakın zamanda çevremdeki insanların üzerimde ne kadar emeği olduğunu fark etme fırsatı yakaladım ve genel olarak bizim yaş gurubumuzda bu konu üzerinde bir umursamazlık olduğunu fark ettim. Zaman zaman ailelerimizin, arkadaşlarımızın, hocalarımızın bizler için yaptıkları fedakarlıkları fark edemiyoruz ve bu durum yaş geçtikçe pişmanlıklara neden oluyor. Çevremizdekilerin üstüme titremesini baskı olarak yorumlamamız ve karşı tarafın kalbini kırmamız bu pişmanlığı katlayarak arttırıyor. Bu başlığı açmamın sebebi belki konu üzerine biraz düşündürüp içinizdeki bu farkındalığı az da olsa harekete geçirebilmek. Lütfen empati kurma yeteneğinizi kaybetmeyin ve sizin için fedakarlık yapan insanlara gerek sözlerinizle gerek eylemlerinizle hayatınızda nasıl bir yere sahip olduğunu kendi yöntemlerinizle ifade edin. Toplum olarak birbirimiz için yaptığımız fedakarlıklar kadar varız. Yaşanabilir bir hayat istiyorsak bizde öncelikli olarak çevremizden başlayarak dozunda ve bilinçli  fedakarlıklarla başkalarının hayatına dokunmalıyız.

Umarım başlık birkaç gün önce bunları duymaya ihtiyacı olan ben gibi insanlara hitap eder. Hayırlı akşamlar.

• Like 5
  • Thanks 1

Share

• Create New...